Sarajevo
64

Obustavljen saobraćaj na dijelu autoputa od Briješća prema Vogošći zbog radova u tunelima

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na dijelu autoputa od Briješća prema Vogošći je obustavljen saobraćaj do jutra zbog redovnih radova koje izvode Autoceste FBiH.

Iz policije nam je potvrđeno da je saobraćaj na ovom dijelu autoputa obustavljen od 19:20 pa do šest ujutru zbog sanacije dva tunela Oštrik i Vukov Gaj

Iz Autocesta FBiH su saopćili da će "zbog obavljanja redovnog godišnjeg servisa tunela Oštrik i Vukov Gaj 15. i 16. aprila 2024. godine doći do zatvaranja dionica".

Stupska petlja (Foto: I. Š./Klix.ba)
Stupska petlja (Foto: I. Š./Klix.ba)

"15. 4. 2024. godine zatvara se dionica Sarajevo sjever – Butile od 19:00 do 06:00 sati i 16. 4. 2024. godine zatvara se dionica Sarajevo zapad – Sarajevo sjever i ulaz na autocestu od ulice Safeta Zajke – Briješće – Butile – Sarajevo sjever od 19:00 do 06:00 (17. 4. 2024. godine).

Privremena prometna signalizacija je postavljena u skladu s Pravilnikom o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanju radova i prepreka na cesti i znakovima koje učesnicima u prometu daje ovlaštena osoba.

Sve informacije o radovima i privremenim regulacijama na autocesti A1 redovno će biti objavljivane putem web stranice JP Autoceste FBiH d.o.o. i BIHAMK-a, a do sada nije bilo nikakvih novih obavještenja.