Zbog koronavirusa
13

Obustavljen postupak identifikacije korisnika lične i porodične invalidnine u Općini Centar

FENA
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Općina Centar Sarajevo zbog povećanog priliva stranaka, a u cilju prevencije širenja koronavirusa, donijela je odluku da se do daljnjeg obustavlja postupak identifikacije korisnika lične i porodične invalidnine za ratne vojne invalide, šehidske porodice i civilne žrtve rata koji se provodi putem Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

Utvrđeni rok za upotpunu dokumentacije po podnesenim zahtjevima koji se trenutno vode kod naprijed navedene Službe produžuje se za 15 dana.

Općina je također donijela i nekoliko odluka a jedna od njih je da sve stranke koje traže uslugu u Matičnom uredu ulaze u grupama od po šest ljudi, a pojedinačno na Protokol, dok će ostali građani na red čekati u natkrivenom predulazu u Matični ured.

Strankama koje budu dolazile u prostorije Općine Centar će elektronskim putem biti izmjerena tjelesna temperatura, a ulazak u prostor Općine Centar, osim Protokola i Matičnog ureda, do daljnjeg neće biti omogućen, osim u hitnim i prioritetnim slučajevima o čemu se stranke mogu informisati putem telefonskih službi.

Zahtjevi za izdavanje uvjerenja o činjenicama iz službene evidencije podnose se samo u hitnim slučajevima i to putem maila [email protected] (033/562-371) za boračko-invalidsku zaštitu i [email protected] (033/562-447) za socijalnu zaštitu.