BiH
0

Obustava saobraćaja u ul. Branilaca Sarajeva i Kulovića

FENA
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je rješenje kojim se odobrava Festivalu "Sarajevo Sarajevska zima", privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (ispred objekta Narodnog pozorišta) i ulici Kulovića (od raskrsnice ulica Obala Kulina bana - Kulovića do raskrsnice ulica Kulovića - Branilaca Sarajeva), u subotu 7. februara od 16.00 do 20.30 sati.

Ovo rješenje o obustavi saobraćaja donijeto je zbog obilježavanja svečane ceremonije otvaranja Festivala "Sarajevo Sarajevska zima".

Privremena izmjena režima saobraćaja odnosi se na potpunu obustavu saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva od raskrsnice s ulicom Gimnazijska do raskrsnice s ulicom Kulovića, u ulici Ćemaluša od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva i ulice Kulovića od raskrsnice ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva (osim vozila javnog gradskog prijevoza, taksi vozila, vozila organizatora i vozila iz člana 125, i 126 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putovima u BiH), u subotu 7. februara od 8.00 do 19.00 sati, a alternativni pravac za odvijanje saobraćaja usmjerava se u ulicu Obala Kulina bana, i u ulicu Maršala Tita.

U subotu 7. februara od 18.00 do 19.00 sali, taksi stajalište Narodno pozorište bit će dislocirano na lokalitet taksi štanda u ulici Zelenih beretki i u ulici Radićeva.