Zbog protesta
0

Obustava saobraćaja na putu Konjic-Jablanica od 9 do 10 sati

FENA
Za danas u terminu od 09 do 10 sati zbog protesta građana najavljena je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u mjestu Drecelj.

Zbog radova u tunelu (br. 9) i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Jajce-Crna Rijeka, a vozila preusmjerena na putni pravac preko Mrkonjić Grada.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima: M-14 Bihać-Bosanska Krupa (na lokalitetima Stegarić i Breskavac u terminu od 08.00 do 16.00 sati uz povremene obustave u trajanju do 30 min), R-467 Zavidovići-Ribnica (od 09.00 do 14.00 sati, na lokaciji Prisjeka) i R-445 Visoko-Podlugovi (od 08.00 do 16.00 sati, na dionici koja prolazi kroz naselje Kopači).

Na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Mostar-GP Doljani izvode se sanacioni radovi na nekoliko dionica (Bradina-Ostrožac, Jablanica-Potoci i Dračevo-GP Doljani). Na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom trakom, uz moguće obustave u trajanju do 15 minuta. Isti režim saobraćaja na snazi je i na lokalitetu Lašvanske petlje, također na magistralnom putu M-17 (dionica Kakanj-Zenica), a razlog su radovi na sanaciji rasvjete. Zbog radova na izgradnji nove dionice autoputa usporeno se saobraća na magistralnom putu Dobrinje-Kakanj.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se sljedeći putni pravci: M-19.2 Kladanj-Vitalj (sanacija kolovoza, jedna traka u funkciji), M-5 Ripač-Dubovsko-Vrtoče ( sanacioni radovi, jedna traka u funkciji), M-6.1 Kolo-Posušje (sanacioni radovi postavljeni semafori), M-16 Kupres-Šuica (sanacioni radovi, 8-18 sati jedna traka u funkciji), M-14 Bihać-Bosanska Krupa (sanacija kolovoza, postavljeni semafori), M-17 Zenica-Lašva (na mjestima izvođenja radova odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila), M-5 Kiseljak-Busovača (radovi na sanaciji kolovoza u mjestu Gromiljak), M-16.4 Novi Travnik-Nević Polje (radovi na sanaciji kolovoza, saobraćanje usporeno), M-16.4 Bugojno-Rostovo (sanacija kolovoza, jedna traka postavljeni semafori), M-16.2 Gornji Vakuf-Makljen (radovi na sanaciji škarpi, obilaznica u blizini), M-5 Komar-Donji Vakuf (sanacija trupa i klizišta), M-18 Semizovac-Srednje (sanacija mosta na rijeci Ljubini, jedna traka u funkciji i izgradnja pješačke staze kod BP «Bešlić» od 08 do 16 sati jedna traka u funkciji, M-18 Bijeljina-Ugljevik (na izlazu iz Bijeljine u toku izgradnja obilaznice, smanjena brzina, uz povremene kraće zastoje), M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (sanacioni radovi u mjestu Trn), M-16.2 Prozor-Jablanica (u naseljima Lug i Gračac u toku sanacija kolovoza, jedna traka u funkciji), M-18 Kladanj-Šićki Brod (jedna traka u funkciji), M-14 Otoka-Bosanski Novi (sanacioni radovi-jedna traka u funkciji), M 6.1 Nevesinje-Mostar (sanacioni radovi, jedna traka u funkciji), M-6.1 prolaz kroz Mostar (na raskrsnici Rodoč) i M-4 Banja Luka-Prijedor (na nekoliko lokacija izvodi se sanacija kolovoza, jedna traka u funkciji).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nisu evidentirana duža čekanja pri prelasku granice. Večeras do ponoći, zbog izvođenja radova, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na GP Bosanska Rača, saopćeno je iz BIHAMK-a.