{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obuka terenskih istraživača za projekt "Genocid u Gornjem Podrinju"

F
16.7.2008. u 11:52
0
0
Obuka terenskih istraživača za projekt "Genocid u Gornjem Podrinju"
0
Obuka terenskih istraživača za projekt "Genocid u Gornjem Podrinju"
Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu danas je organizirana obuka terenskih istraživača za realizaciju naučnog istraživanja o temi “Genocid u Gornjem Podrinju u periodima 1941.-1945. i 1991.-1995.”, čiji je nosilac Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Sarajevo.
Kako je kazao za Fenu direktor Instituta Smail Čekić, riječ je o završnoj fazi pripreme za početak realizacije pomenutog naučno-empirijskog istraživanja.

Obuka se stoga održava danas u Sarajevu, a sutra u Goraždu i cilj joj je obučavanje terenskih istraživača, intervjuera, kontrolora i koordinatora terenskog empirijskog istraživanja.

Čekić naglašava da će se po okončanju obuke izvršiti konačna selekcija i izbor istraživača koji će biti raspoređeni na terenu za prikupljanje činjeničnih i empirijskih podataka u procesu realizacije empirijskog istraživanja o genocidu u Gornjem Podrinju.

Realizacija tog empirijskog istraživanja počet će iduće sedmice.

Na obuku su, prema prijedlogu općinskih rukovodilaca, pozvani ljudi koji žive na tom području, ali i oni koji dobro poznaju prostor na kojem se prikupljaju podaci o predmetu istraživanja.

Procjenjuje se da će terensko istraživanje trajati godinu dana, do jula 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: