SDA, LS i Stranka za BiH
15

Obuća: Potpisan je sporazum o formiranju vlasti u BPK, vanredna sjednica u ponedjeljak

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Poslanici nove parlamentarne većine u Skupštini BPK Goražde koju predvode SDA, LS i Stranka za BiH uputili su zahtjev za sazivanje vanredne sjendice kantonalnog parlamanta u ponedjeljak 14. januara u 10 sati te ovlastili zastupnicu SDA Aidu Obuću da predsjedava Skupštinom i potpisuje akte s vanredne sjednice.

Zahtjev je upućen nakon što je 13 poslanika nove većine potpisalo načelni sporazum o formiranju vlasti u ovom kantonu, dok je prethodno zastupnik Goraždanske priče Sejad Tatarin napustio Građanski blok i priključio se novoj većini.

"Potpisan je okvirni sporazum o formiranju vlasti u BPK Goražde između tri političke partije SDA, Liberalne stranke i Stranke za BiH, a dio parlamentarne većine su i zastupnici Denis Kulović i Sejad Tatarin. Trenutno imamo većinu od 13 poslanika, ali u pregovorima smo i dalje i vjerujemo da će ovaj broj biti veći. Ja sam ovlaštena da vodim vanrednu sjednicu koja je zakazana za ponedjeljak u 10 sati, a na samoj sjednici će biti utvrđen dnevni red. Mi smo čekali da druga strana formira vlast, također smo vodili pregovore sve vrijeme i u sljedećoj sedmici ćemo imati i mnogo konkretnijih stvari", kazala je Obuća.