Ugrožene kuće
33

Obrušio se zid devastiranog objekta u sarajevskom Starom Gradu, stanari u strahu

Piše: M. N.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
U ulici Patke u sarajevskom naselju Kovači obrušio se zid devastiranog dijela kuće koja se nalazi na broju 12 i samo pukom srećom niko nije povrijeđen.

Cigle i ostali materijal obrušio se na ulicu između broja 10 i 12 koju koriste stanari kako bi došli do kuća, ali i na prolaz između kuća.

Kako nam je rekao jedan od stanara, ugroženi su i okolni objekti, a najveći problem im predstavlja to što ih je sad strah da izlaze iz svojih kuća.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Zid se obrušio oko 10 sati, a uviđaj su obavili službenici Prve policijske uprave MUP-a KS. Međutim, ništa nije uklonjeno, već je prostor samo ograđen žutom trakom. Međutim, traka je navečer uklonjena.

"Taj zid s kojeg su se obrušile cigle se miče i dalje. Strah nas je jer su makli traku i ljudi sada prolaze ne obraćajući pažnju. Okrenula sam na desetine brojeva, ali svi kažu da nije u njihovoj nadležnosti, a inspekcija je obećala doći tokom sljedeće sedmice", kazala nam je jedna stanarka.

Riječ je o devastiranom objektu u privatnom vlasništvu zbog čega općinske vlasti, kako kažu stanari, ne mogu reagovati. Apelovali su na vlasti više puta jer su životi stanara i djece svakodnevno ugroženi zbog nestabilnosti ovog objekta, a strah se povećava zimi kada zbog snijega konstrukcija postane još krhkija.