{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obrazovanje zajednički prioritet RCC-a i Vijeća Evrope

F
2.7.2008. u 10:57
0
0
Obrazovanje zajednički prioritet RCC-a i Vijeća Evrope
0
Obrazovanje zajednički prioritet RCC-a i Vijeća Evrope
Obrazovanje i razvoj ljudskih resursa u jugoistočnoj Evropi istaknuti su kao zajednički prioriteti Regionalnog vijeća za saradnju (RCC) i Vijeća Evrope na sastanku generalnog sekretara RCC-a Hide Bišćevića i zamjenice generalnog sekretara Vijeća Evrope Maud De Boer-Buquicchio održanom u Strazburu.
Bišćević i De Boer-Buquicchio saglasili su se da će RCC i Vijeće Evrope pripremiti plan za moguće zajedničke aktivnosti na planu obrazovanja i drugih područja od interesa za mlade.

Generalni sekretar RCC-a je informirao predstavnike Vijeća Evrope o procesu upostave RCC-a, njegovim prioritetima, kao i snažnoj podršci radu ove organizacije koju pružaju zemlje regiona, Evropska komisija i donatorske zemlje i institucije.

Zamjenica generalnog sekretara Vijeća Evrope također je snažno podržala rad RCC-a i podcrtala sličnosti u ciljevima i prioritetima organizacije. Prihvatila je poziv Bišćevića da posjeti Sekretarijat RCC-a u Sarajevu.

Generalni sekretar Bišćević je održao predavanje o značaju regionalne saradnje i govorio o RCC-u kao glavnom operativnom tijelu u regionu učesnicima Škole političkih studija Vijeća Evrope iz Beograda, Podgorice, Prištine, Sarajeva, Skoplja i Zagreba.

On se također susreo sa generalnim direktorom za demokraciju i politička pitanja Vijeća Evrope Jean-Louis Laurens i specijalnom predstavnicom generalanog sekretara Vijeća Evrope za BiH Caroline Ravaud.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: