{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obrazovanje zajednički prioritet RCC-a i Vijeća Evrope

F
2.7.2008. u 10:57
0
0
Obrazovanje zajednički prioritet RCC-a i Vijeća Evrope
0
Obrazovanje zajednički prioritet RCC-a i Vijeća Evrope
Obrazovanje i razvoj ljudskih resursa u jugoistočnoj Evropi istaknuti su kao zajednički prioriteti Regionalnog vijeća za saradnju (RCC) i Vijeća Evrope na sastanku generalnog sekretara RCC-a Hide Bišćevića i zamjenice generalnog sekretara Vijeća Evrope Maud De Boer-Buquicchio održanom u Strazburu.
Bišćević i De Boer-Buquicchio saglasili su se da će RCC i Vijeće Evrope pripremiti plan za moguće zajedničke aktivnosti na planu obrazovanja i drugih područja od interesa za mlade.

Generalni sekretar RCC-a je informirao predstavnike Vijeća Evrope o procesu upostave RCC-a, njegovim prioritetima, kao i snažnoj podršci radu ove organizacije koju pružaju zemlje regiona, Evropska komisija i donatorske zemlje i institucije.

Zamjenica generalnog sekretara Vijeća Evrope također je snažno podržala rad RCC-a i podcrtala sličnosti u ciljevima i prioritetima organizacije. Prihvatila je poziv Bišćevića da posjeti Sekretarijat RCC-a u Sarajevu.

Generalni sekretar Bišćević je održao predavanje o značaju regionalne saradnje i govorio o RCC-u kao glavnom operativnom tijelu u regionu učesnicima Škole političkih studija Vijeća Evrope iz Beograda, Podgorice, Prištine, Sarajeva, Skoplja i Zagreba.

On se također susreo sa generalnim direktorom za demokraciju i politička pitanja Vijeća Evrope Jean-Louis Laurens i specijalnom predstavnicom generalanog sekretara Vijeća Evrope za BiH Caroline Ravaud.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: