BiH
0

"Obrazovanje gradi BiH" dijeli nove stipendije

FENA
Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" u subotu će podijeliti stipendije i time nastaviti šesnaestogodišnji proces podrške obrazovanju djece bez roditelja, invalidne djece, talentirane djece i romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini.

Pravo na stipendiju u školskoj 2009/2010. godini ostvarilo je 414 korisnika, s ukupnim godišnjim iznosom od 380.000 konvertibilnih maraka, što je za 130.000 konvertibilnih maraka više u odnosu na prethodnu školsku godinu, saopćeno je iz Udruženja.

Zahvaljujući podršci građana i nevladinih organizacija iz BiH i inostranstva te poslovnog i vladinog sektora u BiH, Udruženje je ostvarilo značajan progres u zadovoljavanju obrazovnih potreba korisničkih grupa. U dosadašnjem periodu djelovanja za 2.933 korisnika prikupilo je i radi stipendiranja podijelilo 2.436.425 konvertibilnih maraka.

Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" nastavit će u 2010. godini s projektima psihosocijalne rehabilitacije, organiziranjem ljetovanja i drugim aktivnostima baziranim na ideji filantropije, jačanja kapaciteta civilnog društva u Bosni i Hercegovini i drugim aktivnostima, radi osposobljavanja korisnika za djelovanje u zajednici.