{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obradujte i darujte štićenike Zavoda Pazarić

S
22.12.2009. u 15:59
0
7
Obradujte i darujte štićenike Zavoda Pazarić
0
Obradujte i darujte štićenike Zavoda Pazarić
U Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić trenutno boravi 394 štićenika. Uposlenici u ovoj instituciji željeli bi svojim štićenicima omogućiti proslavu Nove godine, uljepšati im praznične dane, no nažalost nalaze se u teškoj finansijskoj situaciji i nisu u mogućnosti kupiti im paketiće. Zbog toga su uputili pismo molbe svima onima koji imaju mogućnosti i želje da se uključe u akciju i pomognu dječici u ovom Zavodu da i ona s osmijehom dočekaju novogodišnje praznike.
Ovom pozivu se najprije odazvala grupa mladih Sarajlija koja skoro svaka dva mjeseca organizuje akciju pomoći štićenicima Zavoda Pazarić, prikuplja odjeću, obuću, igračke, hranu i higijenska sredstva te posjećuju štićenike kako bi im barem na trenutak uljepšali teške bolesničke dane.

"Do sada smo uspjeli prikupiti čokolade, kesice i neku manju količinu novca, no nažalost nismo u mogućnosti da sami obezbjedimo skoro 400 paketića. Potrebne su nam bombone, grickalice, plišane igračke i zbog toga apelujemo na sve one koji nam mogu pomoći da to i učine, kako bismo barem na trenutak štićenicima Zavoda Pazarić uljepšali život", kazala je za Sarajevo-x.com Emina Džanko, Sarajka koja je prije nekoliko godina i pokrenula akciju pomoći štićenicima Zavoda Pazarić.

"Bliže se praznici i svi mi se radujemo poklonima koje ćemo dobiti. Hajde da zajedno učinimo sretnima djecu iz Zavoda Pazarić. Blizu 400 štićenika je u Zavodu Pazarić. Njima je za sreću dovoljna lijepa riječ i osmijeh, no nažalost to ih ne može prehraniti. Zavod nema dovoljno sredstava da obezbijedi paketiće, ali zato vjerujemo da ima dobrih ljudi koji mogu pomoći. Hajmo barem na jedan dan da obradujemo i darujemo tu djecu", apelirala je Džanko na sve one koji imaju mogućnosti da se priključe ovoj akciji, dodajući da akcija traje do 26. decembra, a svi oni koji žele pomoći mogu se obratiti direktno Zavodu Pazarić, ili na email [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: