{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obnovljeno dječije igralište u naselju Breka

18.10.2013. u 12:45
8
2
Obnovljeno dječije igralište u naselju Breka
8
Obnovljeno dječije igralište u naselju Breka
U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizira općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem "Park", tokom ove građevinske sezone obnovljeno je dječije igralište u Ulici Hamze Orlovića u naselju Breka. Za ovaj projekt Općina Centar je izdvojila gotovo 52.000 KM.
S obzirom da postojeće igralište nije zadovoljavalo standarde sigurnosti koji su propisani za ovakve prostore namijenjene djeci, projekt je uvršten za realizaciju tokom ove kalendarske godine.

Obnovljeno igralište u Ulici Hamze Orlovića zauzima površinu od 300 kvadratnih metara, od čega je 124 m2 pokriveno kulir pločama, a na 176 m2 postavljena je gumena podloga. Na početku radova uklonjen je stari oštećeni mobilijar i asfaltno-betonska podloga.

Nakon što su postavili odgovarajuću tamponsku podlogu radnici ''Parka'' su ugradili kulir i gumene ploče te postavili 54 metra betonskih ivičnjaka oko igrališta. Na kraju radova je postavljen novi parkovski mobilijar: dječija kula za penjanje sa toboganom, četvorosjedna klackalica i vrtuljak, te je ugrađeno sedam klupa sa naslonima i četiri korpe za otpatke. Izgrađena je i popločana pristupna staza dužine 15 metara koja od igrališta vodi do obližnjih zgrada. U sklopu ovog projekta preostalo je da radnici preduzeća ''Park'' hortikulturno urede prostor oko igrališta gdje će zasijati travu na 400 kvadratnih metara te 30 metara žive ograde i 45 sadnica ukrasnog grmlja i stabala bjelogorice niskog rasta.

Na ovom području koje administrativno pripada Mjesnoj zajednici ''Breka Koševo II'' također su okončani radovi u ulicama Hamze Orlovića kod broja 11 i Himze Polovine 33 gdje su uređene manje parkovske površine a potom ograđene zaštitnim željeznim stubićima, saopćeno je iz Pres službe Općine Centar Sarajevo.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: