BiH
0

Obnovljena stepeništa i prilazi ulazima u ulici Antuna Hangija

Klix.ba
Nedavno je okončana sanacija stepeništa i prilaza ulazima u ulici Antuna Hangija na brojevima 22, 24, 26 i 28 na Koševskom Brdu. Za taj projekt iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 24.435 KM.

Djelatnici građevinske firme Sela su radove započeli rušenjem dotrajalih betonskih elemenata stepeništa i staza. Nakon što su postavili novu tamponsku podlogu izbetonirali su četiri stepeništa i staze na koje su postavili više od 100 kvadratnih metara kulir ploča, a potom i 40 metara nove pješačke ograde na prilazima do ulaza na pomenutim adresama.

Tim povodom su stanari iz ulice Antuna Hangija 22-28 uputili načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću pismo zahvalnosti u kojem se, između ostalog, navodi:

"Ovim putem želimo izraziti veliku zahvalnost Općini Centar i Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove koji su udovoljili našem zahtjevu i uspješno realizovali projekt sanacije stepeništa i prilaza do naših ulaza. Posebnu zahvalnost upućujemo općinskom načelniku Dževadu Bećireviću i njegovim saradnicima, kao i firmi Sela d.o.o. Sarajevo koja je profesionalno, kvalitetno i u kratkom vremenskom periodu izvršila sanacione radove."