{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obnovljena Sigurna kuća u Sarajevu zahvaljujući DJ Solomunu i organizaciji Klabika

23.5.2018. u 14:57
26
8
Obnovljena Sigurna kuća u Sarajevu zahvaljujući DJ Solomunu i organizaciji Klabika
26
Obnovljena Sigurna kuća u Sarajevu zahvaljujući DJ Solomunu i organizaciji Klabika
Sigurna kuća u Sarajevu koji služi kao sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici, ovih je dana dobila novo ruho prvenstveno zahvaljujući društveno odgovornom projektu iza kojeg stoje svjetski poznati DJ Solomun, organizacija Klabika te prijatelji Fondacije lokalne demokratije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Upoznavši se sa situacijom i problemima Fondacije lokalne demokratije koja vodi Sigurnu kuću u Sarajevu, Mladen Solomun, poznat kao DJ Solomun, odlučio je da uz pomoć organizacije Klabika sredstva od svog zadnjeg izvrsnog nastupa u Sarajevu usmjeri za obnavljanje skloništa. Riječ je o ekskluzivnom događaju Klabika III Solomun Trilogy, koji je 9. septembra 2017.godine održan na lokaciji bišve Famosove tvronice u Hrasnici kraj Sarajeva. Projekt revitalizacije Sigurne kuće sada je uspješno priveden kraju.

Sigurna kuća u Sarajevu postoji već osamnaest godina zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo ali i podršci mnogobrojnih prijatelja, društveno odgovornih pojedinaca, institucija i preduzeća.

Kao zahvalnicu partnerima projekta Emina Kujundžić, multimedijalna umjetnica iz Sarajeva i redateljica filma "A Perfect Love Story", poklonila je svoj rad iz serije Sweet Violence (Periwinkle-CCCCFF). Rad je reproduciran u limitiranom broju za partnere projekta i prijatelje Fondacije lokalne demokratije, kojima se na ovaj način izražava zahvalnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: