Donirao sredstva
26

Obnovljena Sigurna kuća u Sarajevu zahvaljujući DJ Solomunu i organizaciji Klabika

Klix.ba
Sigurna kuća u Sarajevu koji služi kao sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici, ovih je dana dobila novo ruho prvenstveno zahvaljujući društveno odgovornom projektu iza kojeg stoje svjetski poznati DJ Solomun, organizacija Klabika te prijatelji Fondacije lokalne demokratije.

Upoznavši se sa situacijom i problemima Fondacije lokalne demokratije koja vodi Sigurnu kuću u Sarajevu, Mladen Solomun, poznat kao DJ Solomun, odlučio je da uz pomoć organizacije Klabika sredstva od svog zadnjeg izvrsnog nastupa u Sarajevu usmjeri za obnavljanje skloništa. Riječ je o ekskluzivnom događaju Klabika III Solomun Trilogy, koji je 9. septembra 2017.godine održan na lokaciji bišve Famosove tvronice u Hrasnici kraj Sarajeva. Projekt revitalizacije Sigurne kuće sada je uspješno priveden kraju.

Sigurna kuća u Sarajevu postoji već osamnaest godina zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo ali i podršci mnogobrojnih prijatelja, društveno odgovornih pojedinaca, institucija i preduzeća.

Kao zahvalnicu partnerima projekta Emina Kujundžić, multimedijalna umjetnica iz Sarajeva i redateljica filma "A Perfect Love Story", poklonila je svoj rad iz serije Sweet Violence (Periwinkle-CCCCFF). Rad je reproduciran u limitiranom broju za partnere projekta i prijatelje Fondacije lokalne demokratije, kojima se na ovaj način izražava zahvalnost.