Ulaganje od tri miliona
0

Obnova Fejićeva ulice u Mostaru pred završnom fazom nakon decenijskih radova

G. Š.
Foto:Facebook
Foto:Facebook
Mostarska ulica Braće Fejića čija je obnova počela prije gotovo decenije i tokom turističke sezone je puna domaćih i stranih gostiju, konačno bi mogla zablistati u novom ruhu, jer uskoro ulazi u završnu fazu radova vrijednih preko tri miliona maraka.

Ugovor za izvođenje radova Grad Mostar je potpisao s građevinskom firmom HP Investing d.o.o. Mostar 21. februara kao jedinim ponuđačem u postupku javne nabave.

Rok završetka radova je prema planiranoj dinamici dvije godine, jer se Odlukom o izboru ponuđača, predviđa trajanje ugovora do februara 2025. godine, kad se očekuje završetak radova.

Navedenom Odlukom je definisano da se planira izvođenje radova na rekonstrukciji partera, podzemne infrastrukture i uličnog mobilijara. To će bez sumnje doprinijeti boljoj urbanističkoj slici najvećeg grada na Neretvi koji je iz godine u godinu sve zanimljivija destinacija za turiste iz brojnih zemalja svijeta.

Planirano je da se radovi izvode prema izvedbenom projektu koji su izradili stručnjaci građevinskog društva Bišina d.o.o. Mostar, projektni biro ARHI Plus.

Podsjetimo da je obnova Fejićeve ulice u Mostaru započela u aprilu 2013. godine i da je uloženo do sada preko tri miliona, a da su radovi već na prvoj fazi obnove nadmašili milionski iznos.

Tadašnji izvođač radova na rekonstrukciji partera i uličnog mobilijara je bila je također građevinska firma HP Investing d.o.o. Mostar te Građevinar Fajić d.o.o. Mostar. Izvođač radova na dijelu rekonstrukcije podzemne infrastrukture bila je tvrtka Amitea d.o.o. Mostar, dok su nadzor vodile firme Interprojekt d.o.o. Mostar i Vodovod d.o.o. Mostar.