Nastavak sanacija
34

Obnova dvorišta u školama u Novom Sarajevu: Iz Općine najavili nove projekte

Sanacija školskih igrališta
Sanacija školskih igrališta
Općina Novo Sarajevo oglasila se saopćenjem u vezi sanacije igrališta u školama.

Nakon što su obnovljeni sportski tereni u dvorištima "III Gimnazije" i "Srednje škole za saobraćaj i komunikacije", te u osnovnim školama "Malta" i "Grbavica I" uskoro započinju radovi i na igralištima u osnovnim školama "Čengić Vila I", "Kovačići" i "Hrasno".

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović u prethodnih nekoliko dana potpisao je ugovore sa izvođačima radova koji će posao završiti u roku do 60 dana, a nova igrališta djeci će na raspolaganju biti u novoj školskoj godini.

Radit će se na obnovi košarkaških i fudbalskih terena koji će dobiti nove asfaltne ili gumene podloge, postojeći rekviziti na igralištima bit će u potpunosti zamijenjeni ili sanirani, a uredit će se i pristupne staze i postaviti obloge na tribinama.

Tanović kaže kako opredijeljenost općine ulaganje u djecu i obrazovanje u smislu stvaranja što ugodnijeg i kvalitetnijeg ambijenta za djecu tokom nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

"Općina Novo Sarajevo prati sve uspjehe naših učenika i iskreno se radujemo svakom od njih. Nastavljamo s pažnjom birati prioritete škola u Novom Sarajevu i u skladu s finansijskim mogućnostima i u kontinuitetu ulagati u taj hram znanja", poručio je općinski načelnik Tanović.

Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ovu svrhu izdvojeno je 383.000 konvertibilnih maraka.

Pored ovih aktivnosti, Općina Novo Sarajevo izdvaja sredstva u iznosu od po 12.000 konvertibilnih maraka za deset osnovnih novosarajevskih škola namijenjenih za investiciono održavanje njihovih objekata. Zahvaljujući tim sredstvima, škole su u mogućnosti da tokom godine vrše sanacije školskih prostorija na zadovoljstvo i uposlenika i učenika.