BiH
0

Obljetnica pastirskog pohoda pape Ivana Pavla II. Bosni i Hercegovini

FENA
U povodu desete obljetnice pastirskog pohoda Svetog Oca Ivana Pavla II. Bosni i Hercegovini i njegovu dolasku u Sarajevo, nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić predvodit će svečano misno slavlje u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. u četvrtak, 12. travnja u 18 sati.

U organizaciji Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog, istoga dana u 19.30 sati u dvorani Pavla VI. u zgradi Vrhbosanske katoličke bogoslovije u Sarajevu bit će upriličena svečana akademija tijekom koje će kraća izlaganja izreći: novinarka Edina Kamenica ( Blizina i suosjećanje s čovjekom ); episkop zahumsko-hercegovački gospodin Grijegorije (Poziv na vjerničku nadu i odgovornost za bolju budućnost) te generalni vikar Banjalučke biskupije mons. Anto Orlovac (Ohrabrenje i poticaj Katoličkoj Crkvi u BiH).

O baštini Sluge Božjega Ivana Pavla govorit će tajnik Apostolske nuncijature u BiH mons. Waldemar Stanislav Sommertag, a predviđena je i projekcija kolaža Papina pohoda.

Na misnom slavlju i na svečanoj akademiji pjevat će Katedralni mješoviti zbor "Josip Stadler".