BiH
0

Obline ženskog tijela u očima studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu

Sarajevo-x.com | Avon
Predstavništvo američke kozmetičke kompanije AVON u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu, početkom mjeseca februara otvorilo je za studente Akademije konkurs za izradu skulpture na temu “Obline ženskog tijela”.

Konkurs je izazvao veliko interesovanje studenata i do isteka roka svoje učešće je prijavilo njih 27. Rok za predaju završenih radova je 15.03.2006 godine, a zvanična izložba prijavljenih radova bit će održana 21.03.2006. godine u galeriji Akademije Likovnih umjetnosti u Sarajevu, uz prisustvo medija, profesora, predstavnika kompanije i javnih ličnosti.

Na izložbi će tri najuspješnija studentska rada biti nagrađena novčanim nagradama u iznosu od 2000 KM za prvi, 1500 KM za drugi i 1000 KM za treći najbolji rad na konkursu.

Predstavnici kompanije posjetili su jučer studente na Akademiji i imali priliku vidjeti još nedovršene radove prijavljenih učesnika konkursa.

Nekoliko njih je i poziralo zajedno sa svojim radovima. Svi se nadaju pobjedi, motivisani privlačnim nagradama i činjenicom da je po prvi put jedna kompanija odlučila realizirati konkurs za izradu skulpture namjenjen mladim bh umjetnicima.