{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obline ženskog tijela u očima studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu

S
10.3.2006. u 10:26
0
0
Obline ženskog tijela u očima studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu
0
Obline ženskog tijela u očima studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu
Predstavništvo američke kozmetičke kompanije AVON u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu, početkom mjeseca februara otvorilo je za studente Akademije konkurs za izradu skulpture na temu “Obline ženskog tijela”.
Konkurs je izazvao veliko interesovanje studenata i do isteka roka svoje učešće je prijavilo njih 27. Rok za predaju završenih radova je 15.03.2006 godine, a zvanična izložba prijavljenih radova bit će održana 21.03.2006. godine u galeriji Akademije Likovnih umjetnosti u Sarajevu, uz prisustvo medija, profesora, predstavnika kompanije i javnih ličnosti.

Na izložbi će tri najuspješnija studentska rada biti nagrađena novčanim nagradama u iznosu od 2000 KM za prvi, 1500 KM za drugi i 1000 KM za treći najbolji rad na konkursu.

Predstavnici kompanije posjetili su jučer studente na Akademiji i imali priliku vidjeti još nedovršene radove prijavljenih učesnika konkursa.

Nekoliko njih je i poziralo zajedno sa svojim radovima. Svi se nadaju pobjedi, motivisani privlačnim nagradama i činjenicom da je po prvi put jedna kompanija odlučila realizirati konkurs za izradu skulpture namjenjen mladim bh umjetnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: