{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljeno još detalja o potrazi za Sejfovićem: Imao automatsku pušku i pištolj

12.9.2017. u 17:55
153
56
Objavljeno još detalja o potrazi za Sejfovićem: Imao automatsku pušku i pištolj
153
Objavljeno još detalja o potrazi za Sejfovićem: Imao automatsku pušku i pištolj
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo izdali su zajedničko saopćenje za medije o detaljima potrage za odbjeglim Sejfovićem. U saopćenju se navode detalji od momenta saznanja gdje se Sejfović krije do trenutka hvatanja bjegunca. Saopćenje prenosimo u cijelosti.
Nakon dojave da je 3. septembra Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda "Miljacka", policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, odmah su krenuli u potragu za odbjeglim Sejfovićem.

Nedugo nakon toga, uslijedila su lišenja slobode osoba za koje postoji sumnja da su Amelu Sejfoviću pomogle u bjekstvu.

Od samog bijega postojale su indicije da se Amel Sejfović nalazi u okolini Visokog. Nakon što je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH i locirala bjegunca, u potragu za odbjeglim Sejfovićem, MUP-u Kantona Sarajevo, agenciji koja je predvodila aktivnosti, pridružili su se MUP-ovi Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, Federalna uprava policije, SIPA i Granična policija BiH.

Utvrđeno je da se Amel Sejfović skrivao u blizini telekomunikacijskih repetitora kod Visokog. Uslijedila je akcija detaljne pretrage terena u mjestima Tušnjići, Gorani, Stjena gora, Tušnjička korita, Zagorice i Završje na području općina Visokog i Kiseljaka. Budući da je tokom skrivanja koristio više SIM kartica i mobilnih telefona ali i zbog konfiguracije terena, bilo je otežano njegovo preciznije lociranje.

Prilikom intenzivne pretrage, na različitim lokacijama pronađena je hrana, garderoba, automatska puška, mobilni aparati i SIM kartice.

S obzirom da je mjesto Buci bilo operativno pokriveno od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, jučer oko 11 sati i 45 minuta, Amel Sejfović - naoružan pištoljem, uočen je kako pretrčava ulicu u pomenutom naselju. Kada je primjetio policijske službenike, skotrljao se niz liticu u korito rijeke Fojnice i nastavio bježati. Međutim, upao je u policijsku zasjedu nadomak vodenice, odbacio je pištolj i mobilni telefon te je nakon toga i uhvaćen.

Podsjećamo, do sada je Općinski sud u Sarajevu, a na prijedlog Tužilaštva KS, odredio pritvor za sedam osoba dok se za osmu čeka odluka suda. Oni se sumnjiče da su Amelu Sejfoviću pomagali u bjekstvu.

U ovom predmetu, Amel Sejfović osumnjičen je za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda. Istraga je u toku.

Inače, budući da Kantonalni sud u Sarajevu pred kojim se vodi postupak u predmetu "Raiffeisen banka" nije donio odluku o premještanju Amela Sejfovića u KPZ Zenica, takav prijedlog danas je sudu uputilo Tužilaštvo KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: