{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljeno 500. jubilarno izdanje magazina START

Klix.ba
26.4.2018. u 22:38
16
2
Objavljeno 500. jubilarno izdanje magazina START
16
Objavljeno 500. jubilarno izdanje magazina START
Danas je objavljeno 500. jubilarno izdanje dvosedmičnog štampanog magazina START Bosne i Hercegovine.
Prvi broj magazina objavljen je 2. oktobra 1998. godine. START je nosilac nagrade za najbolju novinu u BiH. Prvi su medij u regiji i svijetu koji je dobio prestižnu Amnesty International nagradu za istraživačko novinarstvo i to za tekst o silovanim ženama koje su bile prinuđene da rode.

"Hvala svima koji su vjerovali u nas, a još veću zahvalnost gajimo prema onima koji nisu vjerovali u naš projekt, oni su nam dali snagu da opstanemo. Naravno , bez naših čitalaca i oglašivača ovaj jubilej, ovaj 500. broj magazina START BiH ne bi bio moguć.
Radimo i razvijamo se i dalje, kao da smo tek počeli. Idemo u korak s vremenom pa već duže od 10 godina radimo portal www.startbih.ba, a odnedavno i web stranicu posvećenu isključivo turizmu i zaštiti okoliša www.bhputovanja.ba. Uz podršku Otvorenog društva BiH uhvatili smo se u koštac s borbom protiv lažnih vijesti na internetu pa na portal startbih.ba u rubrici PROVJE(T)RENO, možete provjeriti, a i prijaviti lažnu vijest", kazao je Dario Novalić, glavni urednik i vlasnik izdavačke kuće Denameda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: