Raspored za Zetru
0

Objavljeni termini za revakcinaciju AstraZenecom u Sarajevu

B. T.
S vakcinacije u Zetri (Foto: I. Š./Klix.ba)
S vakcinacije u Zetri (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za realizaciju vakcinacije protiv COVID-19 u KS obavještavaju građane koji su primili prvu dozu vakcine AstraZeneca krajem maja i početkom juna u dvorani Zetra, o terminima revakcinacije u narednim danima.

Tako oni koji su vakcinisani 27. maja na revakcinaciju dolaze 12 avgusta. Vakcinisani 28. maja bit će revakcinisani 13. avgusta, a oni koji su prvu dozu Astrazeneca vakcine primili 29. maja bit će revakcinisani 14. avgusta. Oni koji su prvu dozu primili 1.juna na revakcinaciju trebaju doći 17.avgusta.

Građani mogu doći na datum revakcinacije koji im je određen, bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme ZZO.

Oni koji su propustili termin za revakcinaciju za Sinopharm, AstraZenecu i Sinovac, mogu to obaviti svaki dan u Zetri od 8:00 do 20:00 sati.

"Svi ostali, koji očekuju revakcinaciju drugim dostupnim vakcinama, pozivamo da prate datume koji su im upisani na iskaznicama imunizacije, te da u skladu sa njima dolaze na revakacinaciju", navode iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.