{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljena knjiga "Medijska kultura u BiH" Fahire Fejzić-Čengić

F
24.12.2009. u 12:19
0
1
Objavljena knjiga "Medijska kultura u BiH" Fahire Fejzić-Čengić
0
Objavljena knjiga "Medijska kultura u BiH" Fahire Fejzić-Čengić
Fakultet političkih nauka u Sarajevu
Izdavačka kuća "Connectum" objavila je nedavno knjigu "Medijska kultura u Bosni i Hercegovini" autorice Fahire Fejzić-Čengić, predavačice na Odsjeku za komunikologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Knjiga se može klasificirati kao naučna studija koja ispitivački detektira i sistematski dosljedno sondira složeni problem medijske kulturalne zbilje u BiH između tradicije i globalizacije, otvarajući pri tom rigorozni faktografsko-argumentacijski prostor za suočavanje sa svim patologijama iz svijeta informacija, saopćeno je iz "Connectuma".

Kako se navodi, tekst posjeduje visoku razinu inovativnosti, nudeći organiziran pristup novim saznanjima za širu čitalačku publiku, ali i stručnjake iz te oblasti.

Čine je dva tematska bloka. Prvi dio "Dometi historijskog - BiH u medijskoj i kulturalnoj tradiciji" predstavlja teorijski pristup, a ujedno tretira i medijsku kulturu kroz tri perioda vlasti - osmanski, austrougarski i savremeni period.

Drugi dio "Dometi modernosti - BiH u medijskoj i kulturalnoj globalizaciji" ispituje pojmove tabloidnog i temeljnog novinarstva, medijske teorije političkog u BiH, te postmodernost medijske kulture u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: