Kao u filmovima
66

Objavljen snimak: S punim kombijem migranata zabio se u policijsku blokadu kod Zagreba

FENA
Srbijanski državljanin koji je u kombiju krijumčario 33 migranta se, u noći na utorak, nakon bježanja od policijske potjere svom brzinom zaletio u policijsku blokadu postavljenu na naplatnim kućicama Lučko pri čemu je teško povrijeđen dok su putnici prošli bez povreda, izvijestila je u utorak poslijepodne zagrebačka policija.

Policajci koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi u ponedjeljak su nekoliko minuta prije ponoći, na autocesti A1 kod odmorišta Janjče, počeli pratiti kombi vozilo marke Citroen Jumper zagrebačkih oznaka za kojeg su posumnjali da krijumčari migrante.

Foto: PU Zagrebačka
Foto: PU Zagrebačka

Policijski timovi u vozilima sa zvučnim i svjetlosnim znakovima pokušali su zaustaviti kombi vozilo, no vozač je naglo povećao brzinu i dao se u bijeg u smjeru Zagreba pri čemu je u nekoliko navrata pokušao izgurati policijsko vozilo s ceste.

Budući da se uporni bjegunac nije zaustavljao policija je na naplatnim kućicama Lučko postavila blokadu vozilima, ocijenivši da su za to stvoreni sigurni uvjeti.

Foto: PU Zagrebačka
Foto: PU Zagrebačka

No, kad je dvadeset minuta nakon početka potjere došao do naplatnih kućica Lučko, muškarac je probio rampu i zatim se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila što ga je u konačnici onemogućilo u nastavku vožnje, odnosno bježanju.

Uz upotrebu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, vozač je potom uhapšen te je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije, javlja Hina.

U tovarnom prostora Jumpera, policajci su pronašli 33 osobe, najvjerovatnije nezakonite migrante, koji su prošli bez povreda, a odvedeni su na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status boravka u Hrvatskoj.

Vozaču Jumpera je ljekarska pomoć pružena u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je tokom probijanja blokade teško povrijeđen.

Foto: PU Zagrebačka
Foto: PU Zagrebačka

Nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.