|

Objavljen snimak demoliranja Davidovog srca kod Crkvene u Banjoj Luci

Objavljen snimak demoliranja Davidovog srca kod Crkvene u Banjoj Luci
0
M. N.
29.10.2019. u 11:00
7
komentara
0

dijeljenja
Nakon što su članovi grupe Pravda za Davida napravili novo srce i posadili cvijeće kod rijeke Crkvene u Banjoj Luci gdje je pronađeno tijelo 21-godišnjeg mladića, ono je odmah ujutro uklonjeno. Prvi put objavljen je i snimak komunalnih radnika koji uklanjaju sve i čupaju cvijeće.
Snimak je objavila Davidova majka Suzana Radanović koja je ogorčena što Pravdaši ne mogu dobiti dozvolu za postavljanje spomen-obilježja na ovom mjestu, a svako srce koje naprave od prirodnih materijala odmah bude uklonjeno.

"Neljudi uništavaju Davidovo srce. Vratilo im se sve! Neljudi, David živi. Bojte se, ubice", poručila je Radanović.

Srce su uklonili pripadnici gradskog preduzeća za čistoću po naredbi komunalne policije.U aprilu ove godine iščupali su i dvije zasađene dunje, a srce koje je napravljeno do kamena je srušeno. Tada je istaknuto kako su predmeti postavljeni ilegalno, kao i dvije sadnice voćki.

Članovi grupe Pravda za Davida u nekoliko navrata su slali zahtjeve Gradskoj upravi Grada Banja Luka da im daju odobrenje za postavljanje mermerne ploče u znak sjećanja na Davida Dragičevića na mjestu gdje je tijelo pronađeno, ali nisu dobili odobrenje. Ogorčeni su zbog ovakvog odnosa vlasti i nadležnih koji bi, kako kažu, trebali biti u funkciji građana i običnih ljudi.

Poručili su da neće odustati od traženja istine i pravde, ali i obilježavanja mjesta gdje je zabilježen zločin nad mladošću, životom, slobodom i demokratijom.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...