Upoznajmo BiH
0

Objavljen peti Konkurs za najbolju turističku fotografiju BiH

Sarajevo-x.com
U Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli je danas, 1. novembra 2011. godine, održana press konferencija povodom pokretanja petog Konkursa za najbolju turističku fotografiju, koji organizuje turistički portal www.vodic.ba .

Kako je istaknuto na današnjoj press konferenciji cilj Konkursa jeste da se motivišu Bosanci i Hercegovci da obilaze svoju zemlju, a fotografijama koje naprave, urade promociju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Portal Vodič.ba daje priliku svima da promovišu potencijale svojih lokalnih zajednica na najljepši način - fotografijom.

Zahvaljujući prethodnim konkursima Vodičeva arhiva ima zavidan broj fotografija iz cijele BiH, a većinu je promovisala na izložbama koje su bile organizovane na brojnim sajmovima u našoj zemlji.

Na ovom Konkursu, zahvaljujući saradnji sa osnovnim i srednjim školama iz Bosne i Hercegovine učestvovat će veliki broj djece što će im biti motiv da promovišu ljepote svojih lokalnih zajednica.

''Organizovanje i petog Natječaja bio je samo logičan slijed događaja jer veliki broj fotografija stalno dolazi na našu e-mail adresu i jednostavno smo željeli pomoći ljudima koji prave fotografije i koji su ponosni na svoju zemlju da se njihov rad vidi i pokaže ostatku svijeta. Posebno mi je drago što smo u ovaj Natječaj uključili najmlađe Bosance i Hercegovce s nadom da će im fotografisanje povećati želju da bolje upoznaju zemlju u kojoj žive i u kojoj zaista mogu uživati, rekla je Emina Sarajlić, urednica portala Vodič.ba.

Organizatori su osigurali nagrde koje će i dalje motivisati učesnike da putuju po BiH i stvaraju nova umjetnička djela. Prva nagrada je doček Nove godine u Blanka Resort & Spa Hotelu na Vlašiću, druga nagrada autoru će obezbijediti produženi vikend u Hotelu Jet Set na Jahorini, a dobitnik treće nagrade uživat će na Bjelašnici u Hotelu Maršal.

Konkurs je otvoren od 1. do 30. novembra, a fotografije se mogu slati na e-mail [email protected]. Izložba najuspjelijih fotografija bit će organizirana 14. decembra 2011. godine.