Do trenutka nestanka
10

Objavljen novi snimak: Policija Srbije detaljno rekonstruisala kretanje Mateja Periša

M. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Policijski službenici MUP-a Srbije pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera s trase kretanja nestalog Mateja Periša i iz okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja.

Kako su rekli iz srbijanskog MUP-a, pokriven je period od trenutka izlaska Periša iz pravca Beton hale u 1:43 sati do momenta silaska do Save, u 1:52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

"Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksiste koga je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednom drugom osobom", kažu iz Srbijanskog MUP-a.

Naglasili su da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor s Matejevim prijatelјima, koji su te večeri bili s njim, osoblјem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isklјučena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli", zaključuju iz MUP-a Srbije.