Naružila načelnika
89

Obitelj poginule djevojčice odbila primiti nagradu vlasti u Tomislavgradu

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Gabrijela Mioč, majka nesretno stradale djevojčice Božane čijim je organima spašeno šest drugih života, odbila je u ime obitelji Mioč primiti medaljon Općine Tomislavgrad koja ih je željela nagraditi zbog humanog gesta.

Božana je stradala u saobraćajnoj nesreći, a njena majka je odbila primiti javno priznanje u ime obitelji Mioč, kazavši da je prošlo skoro godinu dana od nesretnog događaja, a da ni danas u toj ulici koja je u centru grada nisu poduzete nikakve radnje kojima bi se usporio i regulirao saobraćaj.

"Želim napomenuti da se u istoj toj ulici prije par godina ugasio još jedan mladi život, također zbog neprilagođene brzine. Velika brzina kumovala je prometnoj nesreći, u ovoj ulici čije posljedice i dan danas osjeća jedan dečko koji je imao više sreće od moje Božane. Puno više sreće od Božane imala je tada curica, danas odrasla i zdrava djevojka koju je auto udario na istom mjestu kao i moju djevojčicu, na sreću završilo se bez ozbiljnijih posljedica", kazala je Gabrijela Mioč u prostorijama Općine Tomislavgrad, što je prenio Tomislavnews.com.

Istakla je da je nužno iznaći način i rješenje, te postaviti prepreke za usporavanje i reguliranje saobraćaja u Ulici Stjepana Radića.

"Sve ovo sam planirala staviti u tekst dopisa i uputiti načelniku općine Tomislavgrad i Službi za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove. Umjesto dopisa na prethodno spomenute adrese, uručit ću uokvireno ovo obraćanje načelniku općine, kao podsjetnik da se trenutna nepažnja može i oprostiti. Međutim, sustavno zanemarivanje i ignoriranje životnih problema, s kojima se susreću stanovnici pojedinih dijelova općine Tomislavgrad, neoprostivo je! Nadam se, da ćete ovo moje obraćanje dobro proučiti i poduzeti sve, da se ovaj problem što prije riješi, jer kako naš narod kaže: ‘Zlo se ne rađa za godinu, već za tren!", navela je majka.