{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilne padavine uzrokovale poplave u većem dijelu BiH

N
12.4.2004. u 12:22
0
0
Obilne padavine uzrokovale poplave u većem dijelu BiH
0
Obilne padavine uzrokovale poplave u većem dijelu BiH
Sarajevo, Foto: Sarajevo-X.com
Obilne padavine tokom vikenda uzrokovale su poplave u većem dijelu Bosne i Hercegovine.
Kiša je prouzročila poplave u Hercegovini i Bosanskoj Krajini. Izlijevanjem Neretve pričinjene su štete u Starom Gradu u Mostaru, gdje je poplavilo nekoliko kuća i ugostiteljskih objekata.

U Travniku je jutros proglašeno izvanredno stanje uzrokovano elementarnim nepogodama.

U popodnevnim satima jučer izlila se i rijeka Vrbas poplavivši naselja na lijevoj obali i ugrozivši pedesetak stambenih objekata.

Obilne padavine dovele su jučer i do naglog porasta vodostaja rijeke Sane, što je prouzrokovalo izlijevanje Sane i Zdene plaveći veliki dio priobalnog područja uz njihove vodotoke. Situacija je najteža u naselju Alagića Polje u Sanskom Mostu su na mnogim mjestima poplavljene ceste i prilazi kućama.

U posljednjih 48 sati područje Srednjobosanskog kantona je ponovno suočeno s elementarnom nepogodom – poplavom čiji opseg prijeti da ugrozi čak i najvitalnije oblike življenja i rada u tom kantonu.

Iz Ureda premijera Srednjobosanskog kantona obavještavaju da su u redovnom kontaktu sa Kantonalnom upravom Civilne zaštite i da su radnici Civilne zaštite u potpunosti mobilne i čini se sve kako bi se eventualne štete izbjegle u onolikoj mjeri koliko to dopuštaju vremenski uvjeti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: