BiH
0

Obilježite Svjetski dan životinja u Pionirskoj dolini

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak, 4. oktobra 2010. godine, KJKP "Park" Sarajevo će u Pionirskoj dolini i zoo vrtu prigodnim programom obilježiti Svjetski dana životinja.

Program obilježavanja Dana životinja bit će edukativnog karaktera, a posjetiocima će biti pružena nova saznanja o standardima, načinu ishrane i higijene svih životinjskih vrsta koje su trenutno smještene u ovom zoo vrtu, a sve to kako bi se djeca i mladi podstakla da brinu, štite i vole životinje.

Program edukacije pripremljen je u saradnji s Mješovitom srednjom poljoprivredno- veterinarskom i prehrambenom školom iz Sarajeva, a u njemu će učestvovati 40-ak učenika ove škole, profesori, kao i odgovorni uposlenici RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt.

Početak obilježavanja Svjetskog dana životinja zakazan je u 10 sati, u planu je i održavanje jednog školskog časa u prirodnom ambijentu Pionirske doline, kome mogu prisustvovati svi prisutni, dok će učesnici Programa tokom dana biti na raspolaganju posjetiocima zoo vrta, ljubiteljima životinja, a posebno djeci i mladima kako bi im, posjetom nastambama u kojima su smještene životinje, kroz razgovor na licu mjesta pružili sve potrebne informacije i znanja o životinjama, njihovoj zaštiti, potrebnoj pažnji i ljubavi.

Svi ljubitelji životinja, a najprije djeca i mladi, pozvani su da dođu i da svojim prisustvom daju doprinos u nastojanju da se zaštite životinje i ukaže na važnost njege i brige o njima.