{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježimo Dan Evrope - "Trkom u Evropu"

S
24.4.2009. u 11:29
0
4
Obilježimo Dan Evrope - "Trkom u Evropu"
0
Obilježimo Dan Evrope  - "Trkom u Evropu"
Povodom obilježavanja Dana Evrope, Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini i Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine zajedno sa nevladinom organizacijom "Marathon" Sarajevo, organizuje 4 km dugu trku pod nazivom "Trkom u Evropu", koja će se održati u Sarajevu u subotu, 9. maja 2009. godine.
Start i cilj ove sportske manifestacije će biti na Trgu Bosne i Hercegovine 1, sa početkom trke u 11.00 sati a trasa će prolaziti kroz Vilsonovo šetalište. Trasa trke je relativno kratka kako bi se omogućilo zainteresovanim učesnicima svih dobi i kategorija, da učestvuju u trci. Do sada je upisano preko 230 učesnika iz BiH i iz inostranstva a organizatori očekuju oko 500 učesnika.

Dobitnici prvog, drugog i trećeg mjesta, i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, će dobiti prigodne nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM. Svi učesnici koji završe trku će dobiti i posebne majice.

Za više informacija i da biste se registrovali za trku, molimo vas da posjetite web stranicu NVO „Marathon“ Sarajevo: www.sarajevomarathon.ba.

Dan Evrope se obilježava u Bosni i Hercegovini od 1997. godine kroz različite sportske i kulturne aktivnosti u cijeloj zemlji. Devetog maja 1950. godine, Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio je prijedlog stvaranja organizovane Evrope, što je bilo od velikog značaja za održanje mirnodopskih odnosa. Ovaj prijedlog, poznat kao "Šumanova Deklaracija" se smatra začetkom onoga što danas poznajemo kao Evropsku uniju. Za vrijeme održavanja samita u Milanu političke vođe Evropske unije su odlučile da obilježavaju 9. maj kao Dan Evrope.

Vidimo se na startu!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: