BiH
0

Obilježeno 25 godina od formiranja Patriotske lige BiH u Bihaću

FENA
Savez udruženja boraca "Patriotske lige" Unsko-sanskog kantona u saradnji sa Savezom "Patriotske lige BiH" i Udruženjem boraca Patriotske lige Bihać, danas je obilježio 25. godišnjicu skupa Patriotske lige koji je održan 10. februara 1991. godine u sportskoj dvorani Luke u Bihaću.

Obilježavanje 25 godina od formiranja Patriotske lige BiH u Bihaću, pored polaganja cvijeća, obilježeno je i prijemom u Gradskoj upravi Bihaća i okruglim stolom pod nazivom "Uloga i značaj Patriotske lige u pripremi za odbranu od agresije u period 10. februara 1991 - 14. aprila 1992. godine", saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

U ime gradonačelnika Bihaća, ratne komadante i osnivače Patriotske lige BiH danas su ugostili zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bihać Mirsad Selmanović, gradski vijećnici Arnel Kozlica i Nijaz Malkoč, te savjetnik gradonačelnika Smail Toromanović.

Prema riječima predsjednika Patriotske lige USK-a Besima Dizdarića obaveza preživjelih aktera iz vremena pripreme za odbranu od agresije na BiH je da čuvaju i njeguju uspomene i datume iz bliske historije.