|

Obilježeno 15 godina od avionske nesreće i smrti predsjednika Borisa Trajkovskog

Obilježeno 15 godina od avionske nesreće i smrti predsjednika Borisa Trajkovskog
9
Piše: R. D.
26.2.2019. u 14:06
6
komentara
9

dijeljenja
1/5 Foto: R. D./Klix.ba
2/5 Foto: R. D./Klix.ba
3/5 Foto: R. D./Klix.ba
4/5 Foto: R. D./Klix.ba
5/5 Foto: R. D./Klix.ba
Petnaesta godišnjica pogibije predsjednika Republike Sjeverne Makedonije Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa saradnicima i članovima posade stradao u avionskoj nesreći, obilježena je polaganjem vijenaca na spomen-obilježju na Matića brdu južno od Mostara.
Vijence su položile delegacije Sjeverne Makedonije i naše zemlje. Makedonsku delegaciju predvodio je Suhejl Fazlij, ministar za lokalnu samoupravu, koji je kazao da je Trajkovski bio čovjek od kojeg mladi političari mogu mnogo toga i danas naučiti.

"On je znao da u teškim momentima donese prave odluke koje su možda mogle biti i na njegovu ličnu štetu. Bile su to hrabre odluke koje su mnogo značile građanima Makedonije", kazao je Fazlij.

Hriste Velkoski, otpravnik poslova u Ambasadi Republike Sjeverne Makedonije u Sarajevu, prisjetio se tog dana.

"Predsjednik Trajkovski je bio osoba i političar koji je obilježio jedan period koji je bio veoma težak za Makedoniju. On je dao veliki doprinos za Makedoniju i regiju, a rekao bih i mnogo šire", kazao je Velkoski.

Boris Trajkovski, bivši predsjednik Makedonije, poginuo je u avionskoj nesreći 26. februara 2004. godine blizu mjesta Rotimlja kod Mostara. Trajkovski je zajedno s još osam članova delegacije i posade aviona putovao u Mostar na Međunarodnu donatorsku kofenrenciju.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...