BiH
146

Obilježena treća godišnjica ubistva policajca Muhidina Pivodića

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad Sarajevo, Sindikata policije MUP-a Kantona Sarajevo, predstavnici vjerskih zajednica te brojne kolege, članovi porodice i prijatelji okupili su se danas ispred pravoslavne crkve u sarajevskom naselju Reljevo i odali počast policajcu Muhidinu Pivodiću koji je na tom mjestu ubijen na današnji dan prije tri godine.

Brojne delegacije položile su cvijeće i odale počast policajcu koji je ubijen dok je osiguravao Hram svetog Nikolaja u Reljevu.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko novinarima je kazao da je ovo izuzetno tužan dan te da pogibija Pivodića ostavlja trag na kolege, ali i na kompletan sistem.

Istakao je da je udarac na policajca udarac na državu.

"Policija je ovdje da čuva građane i neće dozvoliti da počinioci krivičnih djela prođu nekažnjeno", rekao je Jusko.

Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić je naveo da je današnji dan jedna od prilika da se kolege i prijatelje sjete ubijenog Pivodića.

"Dijelimo bol i tugu za rano izgubljenim mladim životom", naglasio je Ćosić.

Policijska istraga je pokazala da je počinilac tog krivičnog djela Anel Ćemo kojeg je Kantonalni sud u Sarajevu u maju 2014. godine osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 34 godine.