BiH
0

Obilježena treća godišnjica smrti Borisa Trajkovskog

FENA
Polaganjem vijenaca na mjestu pogibije predsjednika Republike Makedonije Borisa Trajkovskog, izaslanstva Makedonije, Bosne i Hercegovine te Grada Mostar obilježili su treću godišnjicu smrti makedonskog državnika.

Na današnji dan prije točno tri godine makedonski zrakoplov srušio se na Matića brdu u blizini Stoca, a u nesreći su poginuli Trajkovski, njegovih šest suradnika te dva člana posade. Makedonsko izaslanstvo trebalo je toga dana sudjelovati na međunarodnoj investicijskoj konferenciji u Mostaru.

Prigodom današnjeg polaganja vijenaca dopredsjednik makedonskog parlamenta Ivan Anastasovski kazao je da je Trajkovski ostao u srcima makedonskog naroda, istaknuvši kako je njegova velika zasluga što Makedonija danas ima jasnu europsku perspektivu.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić kazao je da je Trajkovski bio veliki vizionar i prijatelj BiH, a mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić dodao je da je makedonski predsjednik za svoga života gradio mostove prijateljstva između naroda Jugoistočne Europe.