{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH

a
20.4.2003. u 22:55
0
0
Obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH
0
Obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH
Jučer je u kasarni Vojske Federacije BiH u Butilama pokraj Sarajeva obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH gdje je više od 2.200 regruta iz cijele BiH svečano položilo zakletvu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako prenosi Dnevni avaz, to je prvi put u historiji BiH da su se mladići koji služe vojni rok u Vojsci FBiH našli na jednom mjestu, a za tu priliku Sarajevo nije, čulo se s govornice, nimalo slučajno izabrano.

Prije samog čina zakletve, nekoliko hiljada gostiju je u prvom dijelu svečanosti pod nazivom "Demonstracija obučenosti" imalo priliku posmatrati prelet helikoptera koje posjeduje Vojska FBiH, helikopterski desant, repeling, kao i akrobatski let koji je polučio gromke aplauze publike.

Nakon intoniranja himne BiH, pred postrojenim podešalonima regruta tekst svečane zakletve čitao je komandant svečanosti brigadir Sakib Forić, a vojnicima se obratio i komandant Zajedničke komande VFBiH generalpukovnik Atif Dudaković.

"Mladi vojnici, imali ste posebnu čast i privilegiju da u našem glavnom gradu, Sarajevu, simbolu pružanja otpora i stradanja, pred članom Predsjedništva BiH, svojim roditeljima, našim ratnim zastavama, date zakletvu. Moralni i patriotski čin učinili ste u miru radi kojeg je na hiljade vaših vršnjaka dalo živote", kazao je, između ostalog, general Dudaković.

Mladim vojnicima čestitao je i član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.
Po završetku oficijelnog dijela genaral Dudaković je, zajedno s Tihićem, prošetao kroz okupljenu masu, čestitajući i osobno roditeljima vojnika.

CRA uvodi PINK u BiH

20.04.2003. u 13:08
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: