{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH

a
20.4.2003. u 22:55
0
0
Obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH
0
Obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH
Jučer je u kasarni Vojske Federacije BiH u Butilama pokraj Sarajeva obilježena jedanaesta godišnjica Armije RBiH gdje je više od 2.200 regruta iz cijele BiH svečano položilo zakletvu.
Kako prenosi Dnevni avaz, to je prvi put u historiji BiH da su se mladići koji služe vojni rok u Vojsci FBiH našli na jednom mjestu, a za tu priliku Sarajevo nije, čulo se s govornice, nimalo slučajno izabrano.

Prije samog čina zakletve, nekoliko hiljada gostiju je u prvom dijelu svečanosti pod nazivom "Demonstracija obučenosti" imalo priliku posmatrati prelet helikoptera koje posjeduje Vojska FBiH, helikopterski desant, repeling, kao i akrobatski let koji je polučio gromke aplauze publike.

Nakon intoniranja himne BiH, pred postrojenim podešalonima regruta tekst svečane zakletve čitao je komandant svečanosti brigadir Sakib Forić, a vojnicima se obratio i komandant Zajedničke komande VFBiH generalpukovnik Atif Dudaković.

"Mladi vojnici, imali ste posebnu čast i privilegiju da u našem glavnom gradu, Sarajevu, simbolu pružanja otpora i stradanja, pred članom Predsjedništva BiH, svojim roditeljima, našim ratnim zastavama, date zakletvu. Moralni i patriotski čin učinili ste u miru radi kojeg je na hiljade vaših vršnjaka dalo živote", kazao je, između ostalog, general Dudaković.

Mladim vojnicima čestitao je i član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.
Po završetku oficijelnog dijela genaral Dudaković je, zajedno s Tihićem, prošetao kroz okupljenu masu, čestitajući i osobno roditeljima vojnika.

CRA uvodi PINK u BiH

20.04.2003. u 13:08
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: