BiH
1

Obilježena godišnjica smrti Sanele Redžepagić

Klix.ba
Delegacija Fondacije Sanela Redžepagić je današnjom posjetom Odjelu onkologije u Kantonalnoj bolnici Zenica obilježila četvrtu godišnjicu smrti jedne od najpoznatijih bosanskohercegovačkih operskih umjetnica.

"Želja nam je bila da ovim susretom donesemo bar malo radosti ovim ženama i povećamo njihovo samopouzdanje u borbi sa bolešću od koje je preminula i naša Sanela", riječi su sestre Sanele Redžepagić, Larise Gavran, koja je i članica Upravnog odbora Fondacije.

Posjetu KBZ sačinjavali su prijatelji Fondacije i predstavnici jedne kozmetičke kompanije iz Viteza, koji su malim poklonima i kozmetičkim tretmanima nastojali uljepšati dan pacijenticama i na taj način im pružiti podršku i ohrabrenje u njihovom liječenju.

"Na Odjelu onkologije od maja 2008. godine, od kada je osnovan, ukupno smo tretirali oko 2.500 različitih malignoma, od čega je bilo oko hiljadu karcinoma dojke", izjavio je Ahmed Imamović, ljekar u Službi za onkologiju, hemoterapiju i radiologiju KBZ. Imamović ističe da ih najviše brine stalni porast broja oboljelih od karcinoma, svaki dan bilježe 30 novih slučajeva od kojih najmanje trećinu čine karcinomi dojke.