{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena godišnjica sarajevske olimpijade

F
8.2.2006. u 16:01
0
0
Obilježena godišnjica sarajevske olimpijade
0
Obilježena godišnjica sarajevske olimpijade
Susretom bivših članova Organizacionog i Izvršnog komiteta Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu i svih učesnika u organizaciji sarajevske ZOI danas je obilježena godišnjica ove najznačajnije smotre sporta i mladosti.
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić pozdravio je učesnike ovoga skupa i ukratko podsjetio na dane kada je Sarajevo postalo član olimpijske porodice i kada je doživjelo brz uspon do značajnog centra zimskog sporta i turizma.

"ZOI 1984. godine Sarajevu su donijele istinski kreativni procvat, preporodile ga, istakle njegovu duhovnu specifičnost, obezbijedile mu slavu centra vrijednih i gostoljubivih ljudi. Uime očuvanja spomena na te nezaboravne dane, data je inicijativa da se svestranije i organiziranije baštine tekovine Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu", istakao je Jurišić.

On je dodao da je pokrenuta aktivnost na donošenju odluke na nivou Grada Sarajeva kojom bi se na zakonski način osiguralo obilježavanje godišnjice ZOI '84 i njegovanje olimpijskog duha u Sarajevu.

Organizatori susreta bili su Grad Sarajeva i firma "ZOI '84".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: