Odavanje počasti
138

Obilježena godišnjica pogibije policajca Muhidina Pivodića

FENA
Delegacija MUP-a Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Mevludinom Halilovićem, te delegacijom Sindikata policije KS, danas je uz prisustvo članova porodice i mnogobrojnih kolega, policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS, obilježavajući šestu godišnjicu pogibije položila cvijeće na mjestu gdje je Muhidin Pivodić stradao, kao i na njegovom mezaru na gradskom groblju Bare.

Također, polaganju cvijeća prisustvovala je i delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, predvođena načelnikom Semirom Efendićem, te predstavnici Srpske pravoslavne crkve u Sarajevu.

Kao i svaki put u proteklih pet godina, svi prisutni su odali dužnu počast svom stradalom kolegi i sugrađaninu, te se sa pijetetom prisjetili ovog tragičnog događaja i okolnosti pod kojima je stradao policijski službenik Muhidin Pivodić.

Obraćajući se skupu, predstavnik Sindikata policije Kantona Sarajevo je, između ostalog, ponovo naglasio odlučnost i spremnost svih policijskih službenika da, uprkos svim opasnostima i problemima, povjerene dužnosti obavljaju hrabro i požrtvovano, na dobrobit svih građana Kantona i cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.