Mostar
0

Obilježena deseta godišnjica smrti Jole Muse

FENA
Foto: RTM.ba
Foto: RTM.ba
Prigodnim programom, sinoć je u mostarskom Clubu "Aleksa" obilježena deveta godisnjica smrti istaknutog mostarskog privrednika i sportskog funkcionera Joze Jole Muse.

Tom prilikom ukazano je, između ostalog, na veliki doprinos Jole Muse na izgradnji Mostara i njegovom odnosu prema svim ljudima sa kojima je dolazio u kontakt.

"Iako smo se večeras okupili tužnim povodom, jer obilježavamo godišnjicu smrti našeg dragog Jole, ipak je lijepo vidjeti da ovaj veliki i jednostavni čovjek nije zaboravljen i da je mostarski duh neuništiv", kazala je programska direktorica Cluba "Aleksa" Aleksandra Savić.

Ona je pročitala brojne poruke koje su građani Mostara uputili na adresu ovog kluba, u kojima je izražena puna podrška za ideju o priređivanju sjećanja na Jolu Musu, čovjeka koji je, kako je kazala, zadužio mnoge građane, kao i sam grad.

O životu i djelu Jole Muse govorili su, između ostalog, mostarski advokat Josip Muselimović, direktor FK Velež Sedin Tanović, nekadašnji gradonačelnik Mostara Braca Andrić, profesor Fuad Ćatović te direktor Cluba "Aleksa" Sreten Zela Savić.

"Ne postoje dovoljno jake riječi koje mogu potpuno opisati šta je taj čovjek bio i ostao u mom životu. Imao sam sreću da provedem 14 zlatnih godina uz Jolu. Bio je moj poslodavac, učitelj, moj prijatelj i drug, bio mi je poput drugog oca.

Poklanjao mi je svoje vrijeme, brigu, ljubav, opraštao mi slabosti, uviđao moje vrline, radovao se mojim uspjesima, tješio me kad sam bio tužan. Ostavio je neizbrisive tragove u Mostaru i Hercegovini i bio je čovjek velikog srca, bez imalo osjećaja za predrasude i različitosti. Nisam ga volio samo zbog onoga što je on bio, već i zbog toga šta sam ja bio pored njega", kazao je Sreten Savić.

Skupu je, uz ostale, prisustvovao i Jolin sin Marin sa suprugom Milom.