{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 50. godišnjica Mašinskog fakulteta

F
20.11.2008. u 15:25
0
0
Obilježena 50. godišnjica Mašinskog fakulteta
0
Obilježena 50. godišnjica Mašinskog fakulteta
Prigodnim govorima te podjelom povelja zaslužnim, danas je svečano obilježena 50. godišnjica Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Dekan fakulteta, prof.dr. Ejub Džaferović je u izjavi Feni istakao značaj Mašinskog fakulteta za razvoj privrede, posebno, industrije.

"Taj značaj ogleda se kako u prijeratnom tako i u poslijeratnom periodu. U kontinuitetu smo uključeni u procese revitalizacije postojećih privrednih kapaciteta i izgradnju novih te uspostavljanju savremene industrije u BiH", kazao je Džaferović.

U povodu obilježavanja 50. godišnjice uručene su i povelje za doprinos radu ovog fakulteta. Povelje su dobili bivši dekani fakulteta, profesori koji su na fakultetu proveli 30 i više godina te institucije i privredni subjekti koji su podržali rad i razvoj ove obrazovne institucije.

"Zahvalni smo Ministarstvu kulture i sporta KS-a, Ministarstvu obrazovanja, nauke i kulture FBiH kao i Ministarstvu energetike, rudarstva i industrije FBiH", rekao je Džaferović.

Povelje su uručene i predstavnicima WUS Austrija, Ambasade Švedske u BiH, "Konjuh" Živinice, "Elektroprivrede", "Energoinvesta", "Cimosa" Gradačac, USAID-a te premijeru KS-a u ostavci Samiru Silajdžiću.

U okviru proslave jubileja Mašinskog fakulteta, danas su otvoreni i stavljeni u upotrebu obnovljeni dijelovi zgrade fakulteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: