Novo Sarajevo
60

Obilježena 24. godišnjica bitke za odbranu Žuči i pogibije ratnih komandanata

Klix.ba
U organizaciji Udruženja "1. Slavna – 111. Viteška brigada" – Sarajevo, a povodom obilježavanja 24. godišnjice bitke za odbranu Žuči i pogibije ratnih komandanata Envera Šehovića i Zahira Panjete, te drugih saboraca delegacija Općine Novo Sarajevo koju je predvodio općinski načelnik Nedžad Koldžo položila je cvijeće na Šehidskom mezarju Kovači, na mezarju prvog predsjednika RBiH rahmetli Alije Izetbegovića, zatim u Haremu Alipašine džamije, gdje je učenjem Fatihe i minutom šutnje odata počast svim šehidima i poginulim borcima, uz kratak osvrt na lik i djelo komandanta Envera Šehovića nosiocu "Ordena heroja oslobodilačkog rata".

Cvijeće su položili i članovi porodice ratnih komandanata Envera Šehovića i Zahira Panjete, kao i delegacije Vlade FBiH i Ministarstva za boračka pitanja KS, te boračkih udruženja.

Delegacija Općine Novo Sarajevo u 17:30 sati položit će cvijeće i na Spomen – obilježje na mjestu pogibije ratnih komandanata i ostalih saboraca, te na Golom Brdu Žuč, gdje će biti upriličen historijski čas i obraćanje gostiju i učesnika, te druženje veterana.

Na pomoćnom stadionu Grbavica u utorak, 25. jula ove godine održan je malonogometni turnir povodom obilježavanja 24. godišnjice bitke za odbranu Žuči i pogibije ratnih komandanata Envera Šehovića i Zahira Panjete, te drugih saboraca.