{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 23. godišnjica masakra u ulici Ferhadija

F
FENA
27.5.2015. u 12:46
20
39
Obilježena 23. godišnjica masakra u ulici Ferhadija
20
Delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Centar , te raznih organizacija i udruženja danas su položile cvijeće i obilježile 23. godišnjicu masakra u ulici Ferhadija između brojeva 5 i 12.
"Na tom mjestu je ubijeno 26, a lakše i teže ranjeno 108 Sarajlija dok su stajali u redu za hljeb. To je još jedan dokaz šta je rat u BiH učinio nedužnim civilima", kazao je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva.

Ovakva sjećanja, istakao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, trebala bi biti u našoj svijesti pravi korektori da utiču na donošenje odluka posebno kada je riječ o ljudima koji su dio ove populacije, boračke i šehidske ili civilne žrtve rata.

Smatra da se njima ni nakon 23 godine ne poklanja dovoljno pažnje.

"Nikada nećemo odustati od zahtjeva da budu procesuirani svi koji su počinili te strašne zločine", kaže Konaković.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene i izbjegle osobe Karolina Karačić podsjetila je da su građani Sarajevo ubijani sa namjerom i da niko ne može reći da je to bilo slučajno.

"Danas se sjećamo ubijenih građana, a oni koji su preživjeli treba da svjedoče i opominju da se zlo ne zaboravi i da se nikome ne ponovi", poručila je predsjednica Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo Senida Karović.

Prije 23 godine sa agresorskih položaja na ulicu Ferhadija ispaljena minobacačka granata kalibra 82 mm, a živote su izgubili: Nedžad Abdija, Ismet Ašćerić, Ruždija Bektešević, Snježana Biloš, Predrag Bogdanović, Vladimir Bogunović, Vasva Čengić, Gordana Ćeklić, Mirsad Fazlagić, Emina Karamustafić, Mediha Omerović, Bahrija Pilav, Mila Ruždić, Mile Ružić, Hatidža Salić, Galib Sinotić, Abdulah Sarajlić, Sulejman Sarajlić, Sreten Stamenović, Srećko Šiklić, Božica Trajeri-Pataki, Vlatko Tanacković, Srećko Tanasković, Tamara Vejzagić-Kostić, Jusuf Vladović i Izudin Zukić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: