{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 22. godišnjica osnutka 4. korpusa Armije RBiH

F
17.11.2014. u 14:17
23
18
Obilježena 22. godišnjica osnutka 4. korpusa Armije RBiH
23
Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe svim šehidima i poginulim pripadnicima 4. korpusa Armije RBiH u ponedjeljak je na Šehitlucima u Mostaru obilježena 22. godišnjica formiranja tog korpusa.
Govoreći o ratnom putu 4. korpusa, ratni komandant tog korpusa Šerif Špago kazao je kako je on u proteklom ratu odbranio ove prostore od dva agresora - s istočne i zapadne strane te osigurao da ovaj teritorij bude u sastavu BiH.

"Odnosno praktički je slomio kičmu nekim paradržavnim tvorevinama koje su postojale na ovim prostorima", dodao je.

U izjavi za medije Špago je upozorio i na teški položaj branitelja, naglasivši kako, kada se pogleda cjelokupna situacija u zemlji i ne čudi činjenica da su branitelji nezadovoljni sa svime, a prije svega sa svojim socijalnim statusom.

"Ono što branitelje Armije RBiH možda najviše boli je odnos pojedinaca u vlasti prema njihovim zaslugama u ratu. Nije sve ni u materijalnim stvarima, važnije je da se cijeni ono što su branitelji Armije RBiH uradili te da se to na adekvatan način prenosi mlađim generacijama", istaknuo je Špago, naglasivši, pritom, kako branitelji i svi oni koji su učestvovali u ratu trebaju da budu cijenjeni kao posebni dio društva, a ne da praktički u svim segmentima budu na margini kao što je to sada slučaj.

Ustvrdio je i kako mnogi koji nisu sudjelovali u ratu, smatraju branitelje i porodice poginulih branitelja viškom u društvu, odnosno ljude koji samo opterećuju državu svojim primanjima.

"Mislim da je to ono što najviše boli pripadnike Armije RBiH, kao i pripadnike 4. korpusa", zaključio je Špago.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: