Heroj grada Sarajeva
0

Obilježena 19. godišnjica od pogibije Ramiza Salčina

FENA
Ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić prisustvovao je u ponedjeljak obilježavanju 19. godišnjice od pogibije komandanta Ramiza Salčina, koju je organizirala "Patriotska liga" Kantona Sarajevo (KS) i Općina Novi Grad Sarajevo.

Ajnadžić je kazao da se na mjestu pogibije komandanta Salčina branila država BiH, saopćeno je u ponedjeljak iz kantonalnog Ministarstva za boračka pitanja.

"Ramiz Salčin velikan je naše historije i zaboraviti njegov lik i djelo značilo bi zaboraviti obavezu prema BiH, a mi ne smijemo zaboravi ni njega ni sve druge heroje", dodao je ministar.

Naglasio je da su oni koji su preživjeli i preuzeli odgovornost izgradnje BiH te da stoga moraju poticati i praviti sposobnu državu, kako bi se na taj način odužili onima koji su za nju dali svoj život.

Delegacija Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo zajedno s Koordinacijom boračkih udruženja KS položila je u ponedjelak cvijeće na mjestu pogibije komandanta Ramiza Salčina, kao i na njegov mezar.