{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 16. godišnjica od smrti Vinka Šamarlića

S
9.6.2008. u 16:39
0
0
Obilježena 16. godišnjica od smrti Vinka Šamarlića
0
Obilježena 16. godišnjica od smrti Vinka Šamarlića
U prisustvu supruge Rade i sina Ilije, saboraca i članova Udruženja "Prve slavne 111. viteške brigade“, delegacija Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće i prisjetila se lika i djela jednog od najboljih judo reprezentativaca koje je Bosne i Hercegovine ikada imala, ali i velikog patriote Vinka Šamarlića.
"Zahvaljujući Vinku i istinskim patriotama kakav je i sam bio, Bosna i Hercegovina je opstala, jednako kao i grad Sarajevo u kojem je Vinko živio i za koji je dao svoj mladi, junački život. Bio je izvanredan sportista i nesutrašiv borac. Kao osvajač olimpijske norme, imao je saglasnost tadašnjeg armijskog rukovodstva da se apsolutno posveti pripremama za OI u Barceloni 1992. godine. No, on je ipak odlučio da nastavi sa časnom dužnošću odbrane zemlje, za koju je i dao svoj mladi život,“ prisjetio se Branislav Crnogorac, selektor judo reprezentacije BiH i predstavnik Ministarstva kulture i sporta KS.

Kako se moglo čuti od njegovih saboraca Vinko Šamarlić će zauvijek ostati u njihovom sjećanju kao sinonim hrabrosti, nesebičnosti i primjer novim pokoljenjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: