BiH
0

Obilježena 15. godišnjica pogibije Safeta Isovića

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru manifestacije "Novogradski dani 2008", danas je na Mijatovića Kosi obilježena 15. godišnjica pogibije Safeta Isovića, dobitnika najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" i odlikovanja za vojne zasluge sa Zlatnim mačevima, kojim je posthumno odlikovan 1994. godine.

Članovi porodice, delegacije Općine, Grada, Kantona Sarajevo, Koordinacija novogradskih boračkih organizacija, političke partije, saborci i prijatelji položili su cvijeće na spomen obilježju i mezarju u Buća Potoku, proučili fatihu i odali počast Safetu Isoviću.

Kako je saopćeno iz Općine Novi Grad, delegacija Općine je posjetila porodicu i uručila prigodnu hediju.

Evociranje sjećanja na bitku za Mijatovića Kosu i pogibiju "Tigra" Safeta Isovića prisutnim je u kratkom obraćanju evocirao njegov saborac i drug Muaz Suljagić, član Organizacionog odbora "NGD 2008" i Hamdija Lagumdžić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje značajnijih datuma događaja i ličnosti 92-95. godina.

Safet Isović rođenje 6. septembra 1966. godine u Bijelom Polju, iza kojeg je ostala supruga Mirsada sa dvoje djece sinom Adnanom studentom prve godine Ekonomskog fakulteta i kćerkom Anjom učenicom III razreda Prve gimnazije.