{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježen Međunarodni dan borbe protiv narkomanije

F
26.6.2008. u 16:30
0
1
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv narkomanije
0
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv narkomanije
U Savjetovalištu za prevenciju ovisnosti danas u Sarajevu promoviran je Vodič za prevenciju i rano otkrivanje zloupotrebe droga (psihoatktivnih supstanci) i Vodič za primjenu Metadona kod ovisnika o opijumu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv narkomanije.
Vodiči su rezultat dugogodišnje i uspješne saradnje Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i JU Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo.

"Oba vodiča urađena su na besprijekoran i stručan način. Namijenjeni su zdravstvenim stručnjacima i ljudima koji su zainteresirani za ovu problematiku, pa će sasvim sigurno dobiti odgovore na pitanja kako i na koji način se mogu suočiti sa ovim problemom", rekao je recezent prof. dr. Ismet Cerić.

Odjeljenje za narkomaniju "Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije KS“ danas je obilježilo i osmu godišnjicu djelovanja, a kako je istakla direktorica ove ustanove i jedna od autorica brošura Nermana Mehić-Basara, posljednje dvije godine uočen je trend povećanja broja onih koji traže savjetodavne usluge od ove ustanove.

"Želja nam je da putem ovih vodiča pružimo informacije o drogama i njihovom štetnom djelovanju na čovjekov organizam, skrenemo pažju na početne simptome, te da praktičnim savjetima pomognemo da se problemi na adekvatan način prevaziđu", dodala je dr. Mehić-Basara.

Također, istaknuto je i da je donošenje državne strategije suzbijanja ovisnosti od vitalnog interesa za bh. građana, saopćeno je iz Pres služba Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: