{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježen Međunarodni dan borbe protiv narkomanije

F
FENA
26.6.2008. u 16:30
0
1
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv narkomanije
0
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv narkomanije
U Savjetovalištu za prevenciju ovisnosti danas u Sarajevu promoviran je Vodič za prevenciju i rano otkrivanje zloupotrebe droga (psihoatktivnih supstanci) i Vodič za primjenu Metadona kod ovisnika o opijumu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv narkomanije.
Vodiči su rezultat dugogodišnje i uspješne saradnje Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i JU Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo.

"Oba vodiča urađena su na besprijekoran i stručan način. Namijenjeni su zdravstvenim stručnjacima i ljudima koji su zainteresirani za ovu problematiku, pa će sasvim sigurno dobiti odgovore na pitanja kako i na koji način se mogu suočiti sa ovim problemom", rekao je recezent prof. dr. Ismet Cerić.

Odjeljenje za narkomaniju "Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije KS“ danas je obilježilo i osmu godišnjicu djelovanja, a kako je istakla direktorica ove ustanove i jedna od autorica brošura Nermana Mehić-Basara, posljednje dvije godine uočen je trend povećanja broja onih koji traže savjetodavne usluge od ove ustanove.

"Želja nam je da putem ovih vodiča pružimo informacije o drogama i njihovom štetnom djelovanju na čovjekov organizam, skrenemo pažju na početne simptome, te da praktičnim savjetima pomognemo da se problemi na adekvatan način prevaziđu", dodala je dr. Mehić-Basara.

Također, istaknuto je i da je donošenje državne strategije suzbijanja ovisnosti od vitalnog interesa za bh. građana, saopćeno je iz Pres služba Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: