BiH
0

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u BiH

FENA
Brojne aktivnosti poljoprivrednog sektora, koje su se ogledale kroz različite manifestacije i ove godine su obogatile turističku ponudu BiH.

To je jedan od razloga što su organizatori manifestacije ''Zlatna turistička ruža'', koja se održava povodom obilježavanja svjetskog dana turizma, odlučili da u jednoj od 12 kategorija dodijele priznanje i najboljim vinarima i vinogradarima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Turističkog udruženja u BiH.

Selekcioni žiri u toj kategoriji Udruženje vinogradara i vinara Istočne Hercegovine ''Vinas'' Trebinje, za ta priznanja nominovalo je Vukoje Obrena-Zorana u konkurenciji za najboljeg vinara, a u konkurenciji za najboljeg vinogradara Milojević Janka.

Manifestacija ''Zlatna turistička ruža'', koju po drugi put organizuju Turističko udruženje BiH, Turistička zajednica Federacije BiH, Turistička zajednica RS-a, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo okoliša i turizma Vlade Federacije BiH, Ministarstvo trgovine i turizma Vlade RS-a, Vlada Brčko Distrikta, održat će se 27. septembra 2007. godine u Domu mladih Skenderija u Sarajevu od 20.00 sati uz direktan TV prenos na RTVFBiH i RTRS.