{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

S
4.12.2008. u 15:55
0
1
Obilježavanje Međunarodnog dana volontera
0
Obilježavanje Međunarodnog dana volontera
Veliki broj volontera iz Sarajeva izlaskom na ulicu sutra će obilježiti Međunarodni dan volontera, a glavna manifestacija održat će se ispred Katedrale, gdje će se dijeliti promotivni materijali, vodiči za volontere, baloni, a druženju volontera i građana pratit će Sarajevo Drum Orcestra.
Lokalni volonterski centar u Sarajevu okuplja 227 aktivnih volontera koji pružaju pomoć za preko 20 nevladinih i vladinih organizacija, škola, domova za socijalno zbrinjavanje. Samo u ovoj godini volonteri su obavili više od 13.000 volonterskih sati, što kada se prevede u radni staž iznosi sedam godina radnog staža.

U BiH je do sada otvoreno 10 volonterskih centara u 10 gradova.

Vrijednost obavljenog rada kada se računa po najnižoj plati u FBiH iznosi 58.000 KM. Volonterskim radom obuhvaćeno je preko 500 korisnika koji su uglavnom osobe sa invaliditetom i socijalo ugrožene osobe.

Međunarodni dan volontera, 5. decembar, proglasili su Ujedinjeni narodi 1985. godine. Od tada širom svijeta, vlade, UN i civilno društvo provode individualne ili zajedničke akcije s ciljem obilježavanja Međunardonog dana volontera, kako bi sve aktivnosti koje uključuju volontiranje učinile vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: