{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba

F
FENA
28.8.2008. u 11:30
0
0
Obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba
0
Obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana nestalih, 30. augusta, organizacije crvenog križa općina Hadžići, Novo Sarajevo, Vogošća i llijaš će s udruženjima nestalih na svom području za socijalno ugrožene porodice nestalih uručiti prigodne pakete.
Za 16 porodica nestalih pakete je osigurao Crveni križ Kantona Sarajevo (CKKS), a podjelu će izvršiti 29. augusta predstavnici Crvenog križa Kantona Sarajevo, Crvenog križa Općine Novo Sarajevo i Hadžići (poslijepodne), crvenog križa općina Vogošća i llijaš (prijepodne) i predstavnici Udruženja nestalih, saopćeno je iz CKKS.

U skladu s projektom obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba koji zajednički realizuju Međunarodni komitet Crvenog križa (ICRC), International Commission on Missing Persons (ICMP), Institut za nestale osobe BiH (INOBiH), lokalne organizacije Crvenog križa i udruženja nestalih, taj dan će biti obilježiti i podjelom promotivnog materijala (razglednica i ribon trakica - sivih masnica) kao način podizanja svijesti o pitanju nestalih osoba među građanima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: