{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje Dana policije TK u sjeni brojnih afera

Piše: D. Brkić/Klix.ba
22.5.2015. u 13:59
0
7
Obilježavanje Dana policije TK u sjeni brojnih afera
0
Svečanim postrojavanjem Jedinice za posebne namjene i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje danas je ispred sjedišta MUP-a TK, skromnije nego obično, obilježen 22. maj – Dan policije TK.
Policijski dan obilježava se u sjeni brojnih afera i sedam dana nakon hapšenja v. d. komesara Samira Aljukića, zamjenika komandanta Jedinice za posebne namjene Jasmina Kurtića te službenika Policijske stanice Istok Adnana Đulovića i Vedrana Matovića.

Također, Dan policije dolazi u vrijeme neskrivenih konfrontacija na relaciji ministar unutrašnjih poslova Alen Gadžo – premijer TK Bego Gutić, koje su kulminirale pisanjem saopštenja i međusobnim optužbama.

Ministar Alen Gadžo čestitao je Dan policije svim službenicima MUP-a TK i dodao:

"Stvorit će se vrlo brzo uslovi da službenici MUP-a TK mogu svoj posao raditi neovisno i profesionalno, bez straha i politčkih pritisaka. Mi nastavljamo trend borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i nepotizma u vlastitim redovima. Idemo u nemilosrdnu borbu protv organizovang kriminala i korupcije te pozivam sve agencije nadležne za sprovođenje zakona u Federaciji BiH da čine isto. U MUP-u TK ima poštenih ljudi koji će raditi svoj posao“, kazao je ministar Gadžo.

Ranije su održana sportska takmičenja, a nije navedeno da li je bilo novčanog nagrađivanja službenika MUP-a TK koji su u protekloj godini bilježili odlične rezultate.

Dan policije TK obilježava se od 1997. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: